阅读量 1,0460

前任国际数字政府学会主席

纽约州立大学政府技术研究中心主任

主题

Cities as Data Producers, Stewards and Users: Outlining a Strategic Agenda

作为数据生成者、管护者和

使用者的城市:构建一个战略计划

主持人

郑磊

复旦大学国际关系与公共事务学院副教授

数字与移动治理实验室主任

时间:2017.9.8(本周五)18:30-20:30

点:复旦大学智库楼404智慧治理实验室

主办方

复旦大学 国际关系与公共事务学院

数字与移动治理实验室

主讲人是谁?

Theresa Pardo教授

前任国际数字政府学会主席

纽约州立大学政府技术研究中心主任

主要研究领域包括

公共部门中的IT创新、开放政府数据、

智慧城市、跨部门信息共享等,

迄今已发表了135篇(部)学术论文、

研究报告、书章及著作,

名列国际数字政府领域最顶尖的

五位学者之一。

除此之外

Pardo教授目前还担任美国全国安全与灾备中心、美国联邦审计署信息技术管理理事会等机构的专家咨询委员会委员,联合国和世界银行电子政务信息化专家,以及GIQ等多家顶尖学术期刊的编委会委员,纽约州州长Andrew M. Cuomo任命她为开放纽约计划的政策顾问和开放数据政策顾问。

曾在多个国际电子治理领域会议上担任会议主席。

近年来,被聘为国家行政学院电子政务专家委成员、中国信息协会电子政务专委会国际专家。

Soon,the cities of the world will be home, for the first time in human history, to more than 50% of the world’s population.

City governments are facing unique pressures from all quarters, externally from those who live and work there, internally from those running city programs, and services, and by leaders who must navigate the fine line between politics and governing.

In a 21st century city, data is a critical asset in both exerting and responding to such pressure.

This presentationg will focus on the challenges facing cities as they seek create new poblic value through innovative uses of data and outline a set of best practice strategies for overcoming those challenges.

如何报名

1. 扫描下列二维码,即可进入报名页面

2. 或点击文末“阅读原文”,进入报名

报名成功者,将收到确认短信